Web hosting u Hrvatskoj

Da bi vaš sadržaj predstavili na internetu i da bi on bio dostupan milijunima ljudi širom svijeta osim domene preko koje se ulazi na stranicu potrebno je imati i web hosting. Hrvatski hosting koji se ističe od svih ostalih je plus.hr jer njihove usluge zaista imaju svoju vrijednost. U nastavku ćemo pričati na što sve trebate obratiti pažnju prilikom izbora hostinga za vaš sajt.

Prednosti domaćih kompanija

Hrvatski hosting provajderi su u prednosti ako ste iz Hrvatske u odnosu na inostrane provajdere iz nekoliko razloga. Prvi i očigledan razlog je komunikacija koja se mnogo bolje može ostvariti ako su u pitanju domaći korisnici. Mnogo se lakše sporazumjeti s podrškom koja govori Hrvatski.

Osim toga, provajderi locirani u Hrvatskoj registrirani za ovu djelatnost imaju punu krivičnu odgovornost ako ne ispune sve što su dužni. Kada se ovo uzme u obzir znate da nemate brigu oko toga hoćete li dobiti uslugu koju plaćate vašim novcem.

Česte greške

Ono što početnici u svijetu internet stranica često urade jeste da izaberu hrvatski hosting koji obećava najviše, a u stvarnosti nudi daleko manje. Iako je ovo praksa i kod inostranih hosting provajdera danas nećemo pričati o njima već isključivo o onima koji su locirani u Hrvatskoj.

Ako na sajtu nekog od pomenutih provajdera iz Hrvatske vidite da nude neograničen broj memorije, prostora za skladištenje, protoka ili bilo kojeg drugog fizičkog ili logičkog resursa naša preporuka jeste da ga zaobiđete u širokom luku. Ovakav pristup iznajmljivanju prostora na internetu je u najmanju ruku neozbiljan, a evo i zašto.

Ništa što fizički postoji ne može biti beskonačno pa tako ni memorija locirana na nekom uređaju, kao ni brzina procesora na kojem taj uređaj radi. Ovakve firme obično kriju slabe specifikacije računara koje koriste za ove potrebe i tako obmanjuju korisnike koji misle da će kupovinom i zakupom njihovih usluga dobiti više, dok u stvarnosti dobivaju znatno manje.

Konačan sud

Da biste donijeli konačan sud o izbori hostinga za vaš sajt najbolje je da protresete internet i saznate što ostali korisnici kažu o tim firmama. Tako možete saznati sve prednosti i mane bilo koje kompanije bilo da je u pitanju hrvatski hosting ili ne.