Vratite mladenački sjaj svojoj koži

Bore su za mnoge ljude sitan, no veoma vidljiv znak starenja, koji mnogi žele izbjeći. Loša briga o koži, manjak hidratacije ili zaštite od sunca, nezdrava prehrana i loše navike poput pušenja, mogu utjecati na pojavu bora na raznim dijelovima lica.

Iako promjena životnog stila može utjecati na smanjenje bora, želite li taj proces ubrzati te dodatno zaštiti i nahraniti kožu, savršena opcija je krema protiv bora koja će vam vidno pomladiti vašu kožu. Dobar odabir ključan je kako biste što prije vidjeli što bolje rezultate.

Odabir idealne kreme za vas

Prije no što se bacite na potragu za kremom protiv bora, važno je da razmislite o potrebama vaše kože. Tu je ponajprije bitan tip kože koji imate – suha koža treba dodatnu hidrataciju, osjetljiva koža traži dodatnu zaštitu od upala, dok je masnoj koži potrebna krema protiv bora koja će moći hidratizirati kožu, ali i kontrolirati njen masni sjaj.

Krema protiv bora

Kvalitetna hidratacija kože, bilo kroz dnevne ili noćne ili pak kreme, sprječava daljnje produbljivanje već nastalih bora, kao i nastanak novih bora kroz vrijeme. Još jedan od svakodnevnih i po kožu štetnih utjecaja je i sunce. Štetne UV zrake vremenom mogu itekako postarati kožu, stoga je veoma bitno u dnevnu rutinu uključiti proizvode sa zaštitnim faktorima koje će smanjiti štetne utjecaje na kožu, a samim time i usporiti nastanak i produbljivanje bora. Brinete li o svojoj koži pravilno, bore će se pojaviti kasnije i biti manje očite.

Aktivni sastojci kreme

Tražite li kremu protiv bora, osim što ju morate prilagoditi svom tipu kože, također morate razmisliti i o aktivnim sastojcima koji će pomoći izbrisati godine s vaše kože. Iako hidratizacija i zaštita od sunca mogu učiniti mnogo za ljepotu i zdravlje vaše kože, bez aktivnih sastojaka teško ćete u potpunosti maknuti bore.

Krema protiv bora

Jedan od najpopularnijih i najučinkovitijih sastojaka je hijaluron, spoj koji se u koži može pronaći i prirodno. Hijaluronska kiselina u koži omogućuje hidratizaciju kože i u dubljim slojevima. Uz to, hijaluron utječe i na povećanu proizvodnju kolagena i elastina u koži, čime se povećava elasticitet kože i bore „popunjavaju“ i nestaju. Upravo iz tih razloga, hijaluron je jedan od neizbježnih sastojaka, no osim njega, u kremama se mnogu pronaći i mnogi drugi sastojci, poput koenzima Q10 i vitamina C. Oni će osim popunjavanja bora također ujednačiti ten i vratiti koži mladenački sjaj, što će sveukupno vašu kožu učiniti vidno mlađom.

Nanošenje na kožu

Osim sastojaka za djelovanje, bitan je i način na koji se krema protiv bora nanosi na kožu. Što dublje njezini sastojci prodru u kožu, to će rezultati biti brže vidljiviji i bolji. Nanosi se na čistu i suhu kožu, na kojoj nema šminke. Noćna krema nanosi se prije spavanja, dok dnevnu nanosite ujutro jer ona je često posebno prilagođena kako bi stvorila dobru bazu za šminku.

Veoma je bitno da je koža svježa i čista, bilo pjenama i gelovima za čišćenje ili micelarnom vodom. Kremu je potrebno nježno umasirati u kožu, kružnim pokretima, što će omogućiti i dodatno prokrvljivanje kože, čime se dubljim slojevima kože dovode dodatni nutrijenti. Možete ju i zagrijati u (čistim) rukama ili nakon masaže nježno utisnuti u kožu kako bi se još dublje upila.

Korištenje kreme bez obzira na dob

Bez obzira imate li 20 ili 60 godina, kreme protiv bora mogu vam pomoći u borbi protiv nastajanja bora. Ipak, to ne znači da možete zgrabiti bilo koju s police u trgovini – osim tipa kože koju imate, bitna je vaša, odnosno starost vaše kože. Kako vrijeme prolazi tako se i potrebe kože mijenjaju, pa je bitno odabrati onu koja će sastojcima moći nahraniti kožu i dati joj potrebne spojeve koji u njoj nedostaju. Odaberete li stoga onu koja ne odgovara vašoj starosti kože, ona bi mogla sadržavati previše sastojaka koji vam ne trebaju i manjak potrebnih, što bi moglo smanjiti učinkovitost.

Proizvođač za sve vaše potrebe

Iako brojni proizvođači imaju svoje preparate za njegu kože, Lux-Factor je jedan od onih kojem mnoge žene odavno vjeruju. Oni u svom asortimanu imaju brojne kozmetičke i modne dodatke, a njihove kreme protiv bora odavno slove kao jedne od najboljih na tom području.

Dostupne u raznim varijantama, za sve tipove kože te će svaka žena vrlo jednostavno pronaći upravo onu koja će joj odgovarati. I koja će joj tijekom redovitog korištenja vratiti mladenački sjaj kože.