Uštedite novac dobrom zaštitom vašeg auta

Danas je na cestama sve više lijepih i atraktivnih auta. Mnogi pridaju jako puno pažnje svojim limenim ljubimcima, redovite ih peru i održavaju. No, uvijek postoji određeni strah da će se autu nešto dogoditi dok je parkiran negdje na otvorenom i time izložen raznim vanjskim utjecajima. Razna nevremena, praćena velikim vjetrom, kišom, tučom i sličnim nepogodama mogu poprilično oštetiti vaš auto što će u konačnici biti veliki udar na vaš budžet. Srećom, cerade za auto mogu taj problem minimalizirati, a ponekad i potpuno eliminirati.

Cerade za auto uštedjet će vam novac

Kada je riječ o popravcima auta uništenog tučom, onda je riječ i o većim novčanim iznosima, ovisno o količini štete. Auti oštećeni na taj način se moraju izravnati, a često je riječ o više dijelova auta, poput krova, haube, stražnjeg dijela i slično. Kako biste to izbjegli, cerade za auto su odličan izbor. Nekima na prvu njihova cijena izgleda nešto viša. No, samo jedan posjet autolimaru koji će vam sanirati štetu na autu od tuče, vjerojatno će vas natjerati da promijenite mišljenje.

Zato kada razmišljate o dugoročnoj investiciji, cerade za auto su odličan izbor. No, imajte na umu da ponekad čak niti cerada za auto neće moći biti 100 postotna zaštita. Naime, kod izrazito jakog nevremena popraćenog tučom velikih ledenih komada, moguće je da će kasnije na limu ostati sitni tragovi. To je neusporediva razlika od onoga što bi se dogodilo da je auto bio bez ikakve zaštite.

Tržište

Cerade za auto mogu se kupiti u raznim specijaliziranim trgovima s opremom za automobile. Za razliku od nekih drugih dodataka, one nisu tipske, odnosno nisu prilagođene svakom pojedinom modelu automobila. No, dostupne su u četiri veličine. Mnogi vjerojatno neće biti potpuno sigurni koja veličina im odgovara, no to ćete saznati u trgovini. Tamo postoji lista u kojoj su navedene sve marke auta s pripadajućom veličinom cerade za auto. Cijene variraju i razlikuju se uglavnom u dodatnim zaštitama koje neki modeli imaju. Tako oni malo skuplji modeli imaju još i pojačane dijelove koji se postavljaju na staklo sprijeda i straga kako biste bili sigurni u slučaju da vam na auto padne neki vrlo težak predmet, kao naprimjer odlomljena grana.

Web shop Yogi.si je specijaliziran za prodaju motocikala i moto opreme. Više o tome u članku.