Uštedite energiju, a zadržite odličnu rasvjetu

Živimo u vremenu u kome je energija veliki faktor. Iako mi to sami možda i ne vidimo, naša potrošnja energije je u konstantnom porastu. Od sve zahtjevnijih uređaja iz svakodnevnog života, pa do stvari koje su u domenu znanosti. Ljudi zbog toga teže ka potpunom balansu između potrošnje i proizvodnje energije, kako ne bi došlo do energetskih kriza, koje bi doista mogle biti pogubne za čovječanstvo. Ipak, jedna stvar tu predstavlja problem. Smanjivanjem potrošnje energije, smanjuju se i komfor, poboljšanja, ali i privilegije koje čovjek ima.led-zarulje

Balans prije uštede

Mnogi se ne bi složili s konstatacijom „balans prije uštede“, ali to je posljedica neznanja. Naime, ono što se ovim želi reći jeste da je važnije izbalansirati potrošnju i proizvodnju energije, nego sumanuto ukidati potrošače energije širom svijeta.
Potrošač energije u svakom kućanstvu su zasigurno žarulje. LED žarulje su posljednjih godina napravile pravu revoluciju na tržištu. Iako mnogi ne znaju što su u stvari LED žarulje i zašto su dobre, većina se slaže da su bolje od uobičajenih žarulja.

Prednosti LED žarulja

Iako su prednosti ovakve vrste rasvjete prilično jasne mi ćemo se potruditi da to što bolje obrazložimo. Naime, klasične kućanske žarulje imaju potrošnju od 60W pa do 100W, dok klasične LED žarulje imaju potrošnju od 4W do 14W. Na prvi pogled razlika je ogromna, ali ono što slijedi tek će da vas obori s nogu…
Žarulje koje koriste LED tehnologiju ne samo da imaju daleko manju potrošnju već daju više svjetlosti. Ta svjetlost ne samo da je jeftinija, što se računa za električnu energiju tiče, nego je u dosta slučajeva i jača od one koja dolazi s klasičnih žarulja.

Boje u kojima dolaze LED žarulje

Klasične LED žarulje su bijele boje što je odlično za kancelarije, poslovne prostore, trgovinske objekte i slično, jer daju određen ton. Ipak, ako ste navikli na tradicionalno blago žuto osvjetljenje, žarulje s LED tehnologijom dolaze i u toj varijanti.
Sve što koristi LED tehnologiju može doći i u RGB varijanti. RGB je skraćenica za red green blue, što znači crvena zelena i plava. Kombinacijom ove tri boje dobiva se čitav spektar različitih boja, ili nešto preciznije preko milijun boja!
Tako i LED rasvjeta koja dolazi u RGB varijantama u glavnom dolazi s daljinskim upravljačem putem kojeg možete podešavati boju osvjetljenja. Ova dodatna opcija je odlična ako pravite kućne zabave ili jednostavno želite napraviti određenu atmosferu.