Tradicionalan roštilj svima dostupan

Roštilj jeste nešto zaista posebno, a iako je često na meti kritika, odgovor onih koji vole roštilj je poprilično jasan. Roštiljanjem se ne stvara samo roštilj već i veza između ljudi koji sudjeluju u stvaranju istog, međusobna ljubav koja vlada između onih koji ga prave i sklad koji nastaje kada je roštilj gotov i kada imamo još jednu uspomenu u nizu.

Miris i ukus

Da bi roštilj doista bio i mirisan i ukusan, potrebno je mnogo stvari da se poklopi, ali na toj dugoj listi postoji jedna stavka koja je neizostavna da bi sve to upalilo. Iako danas imamo električne i plinske roštilje, roštilj na ugljen je bio i ostao stvaraoc pravog mirisa i ukusa roštiljskog mesa koje svi toliko volimo.

Specifičan ukus nadimljenih kobasica i ćevapčića su pravi podsjetnik na to koliko svega je spojeno da bi se taj doživljaj zapravo napravio. Na sve to dolazi i žar koji stvara dodatnu toplotu, pa ponekada, ako je roštilj majstor neiskusan, zagori i prepeče meso. Ipak, sve su ovo stvari karakteristične za roštilj na ugljen koje mu daju još dodatnu crtu ljepote.

Brže nije i bolje

Roštiljanje obično ne podrazumijeva i brzinu, pa tako roštiljanje na električnim i plinskim roštiljima iako je brže i učinkovitije, nije i bolje. Iskustvo paljenja vatre i briketa, stvaranja žara, gašenje prevelikog plamena i ostalo je ono što se pamti kada je roštiljanje pomoću ugljena u pitanju.

Nabavite odmah

Danas svaka kuća jednostavno mora imati roštilj na ugljen, tu apsolutno ne bi trebalo biti dileme. Obiteljski ručak vikendom, bar jednom mjesečno treba da bude sastavljen od pažljivo biranog i pripremanog obiteljskog roštilja.

Tu treba da se stvori određena doza tradicije, a to diskretno pokušavamo naglasiti tijekom čitavog teksta. Ovakve roštilje danas možete nabaviti veoma lako, a i povoljno. Nije potrebno izdvojiti veliki novac kako biste kupili roštilj na kojem možete roštiljati s porodicom ili prijateljima.

Ono što je dobro je kompaktnost ovakvog roštilja, danas to može biti vaše dvorište, a poslije par dana i izletište stotine kilometara daleko. Kada je roštiljska hrana u pitanju, ne treba pretjerivati, no zalogaj slasnog mesa sa žara još nikoga nije ubilo, pa tako neće ni vas.