Stakla automobila uvijek moraju biti čista

Kada se vozite automobilom, vrlo je važno da imate čista prednja i stražnja stakla. To će vam omogućiti da dobro vidite što se događa ispred vas, ali i da dobro vidite što se događa iza vas. Zato pri pranju automobila u praonici uvijek dobro isperite stakla. No, naravno, tijekom vožnje, doći će i do ponovnog zaprljanja. Tada se možete poslužiti tekućinom za pranje stakla automobila koja vam može biti brza pomoć pri čišćenju.

Kako bi se ona mogla uspješno nanijeti na staklo, brine se cijeli jedan mali sustav, a njegov glavni dio je pumpica za pranje stakla te je vrlo važno da je ona u dobrom stanju.

Kako funkcionira pumpica za pranje stakla

Pumpica za pranje stakla automobila radi tako da usisava tekućinu iz spremnika te ju pomoću mlaznica raspršuje po prednjem i stražnjem automobilskom staklu. Kada je vozač aktivira, najčešće pomoću ručice na upravljaču, pokreće pumpicu te ona nakon toga usisava tekućinu iz spremnika. Mlaznice nakon toga prskaju tekućine za pranje stakla automobila, a to omogućuje uklanjanje nečistoća sa stakla.

Pumpica za pranje stakla automobila dovodi tekućinu iz spremnika za tečnost
Pumpica za pranje stakla automobila dovodi tekućinu iz spremnika za pranje vjetrobrana u mlaznice za pranje. Pumpicu pokreće motor koji je potreban za stvaranje dovoljnog pritiska za potiskivanje tekućine duž dovodnih cijevi i iz mlaznica perača na vjetrobranskom staklu ili stražnjem staklu.

Riječ je o naizgled vrlo jednostavnom sustavu, ali zapravo je vrlo funkcionalan i može vam biti od velike pomoći u situacijama kada jednostavno ne možete posjetiti autopraonicu da si operete stakla na autu.

Održavanje opreme za pranje stakla

Bez obzira o kojem se dijelu automobila radi, važno je redovito održavanje.

Zamjena pumpice za pranje stakla automobila

Isto vrijedi i za održavanje pumpice za pranje stakla automobila jer je ono ključno za njezinu učinkovitost, ali i trajnost.