Registrirajte domenu i predstavite se na internetu

Ako ste naziv smislili već ranije, onda je svakako najjednostavnije napraviti izmjene po pitanju ekstenzije. Mnogi se odlučuju za globalnu ekstenziju, kao što je primjerice .COM. No, mnogi nazivi s tom ekstenzijom su već registrirani pa možete odabrati neku drugu. Isto tako, ako se planirate predstaviti prvenstveno na domaćem tržištu, onda se možete odlučiti i za nacionalnu domenu, odnosno onu koja ima kraticu zemlje (npr. za Hrvatsku je to .HR, za Sloveniju .SI itd.). Registracija nacionalne domene se može razlikovati od registracije globalne pa svakako prije nego krenete s postupkom provjerite postoje li neka posebna pravila kojih se morate pridržavati.

Odaberite prikladan hosting web stranica

Nakon što ste završili registraciju domene, potrebno je još i da svoje web stranice smjestite na neki server, odnosno udaljeno računalo koje je stalno spojeno na internet. Takva usluga naziva se hosting web stranica i također je možete ugovoriti putem brojnih informatičkih tvrtki. Većina njih će vam ponuditi različite vrste, kao što su:

  • Dijeljeni
  • VPS
  • Dedicirani server itd.
Hrvatski hosting web stranica je danas kvalitetom na istoj razini kao i da odaberete neku stranu tvrtku.

Zašto odabrati hrvatski hosting internetskih stranica

Hrvatski hosting internetskih stranica je danas sve popularnije rješenje. Mnogi se odlučuju upravo za to rješenje zbog činjenice da sve mogu jednostavnije obaviti na hrvatskom jeziku, a i ako im zatreba eventualna pomoć tijekom ugovaranja ili kasnije, lakše će doći do toga. Osim toga, hrvatski hosting web stranica je danas kvalitetom na istoj razini kao i da odaberete neku stranu tvrtku.

Najveću prednost od hrvatskog hostinga mogu imati oni korisnici koji se žele orijentirati na domaću publiku. Ako ugovore hosting web stranica na nekom serveru u Hrvatskoj, one će se puno brže otvarati korisnicima iz Hrvatske što je svakako veliki plus.