Prtljažnik kao zapostavljeni dio automobila

Mnogi nakon kupnje novog automobila zaboravljaju kako je osim čuvanja i njegovanja sjedišta, upravljačke ploče i vanjskog dijela automobila, vrlo važna i njega prtljažnika. Upravo zbog toga mnogi zaboravljaju na kupnju korita prtljažnika koji ga uvelike štiti te omogućuje da ik i nakon dugo vremena korištenja izgleda novo i očuvano. 

Važno je kupiti korito prtljažnika
Važno je kupiti korito prtljažnika kako bi se prtljažnik očuvao od štete i prljavštine

To je zapravo razlog zbog kojeg je osmišljen ovaj dodatak za auto i zbog čega se smatra jednim od važnijih i glavnih dodataka za vašeg limenog ljubimca.

Zaštite svoje spremište u autu

Prtljažnik se smatra glavnim spremištem u automobilu zbog toga što se najčešće upravo u njemu prevoze razne stvari. Ukoliko se u njemu prevozi samo prtljaga poput putnih torbi i kofera ili pak vrećica koje nosite iz kupnje, ne treba mu posebna zaštita. 

Ipak, u najvećem broju slučajeva i kod najvećeg broja korisnika, u njemu se vrlo često prevoze i druge stvari koje ga mogu zaprljati zbog čega je važno kupiti korito prtljažnika kako bi se on očuvao od štete i prljavštine te uvijek izgledao dobro i bio funkcionalan.

Materijali izrade ovog auto dodatka

S obzirom da su korita za prtljažnik vrlo važna za njegovu zaštitu od oštećenja i nečistoće jer se u njima prevoze različite stvari, poput prljave obuće i odjeće do ostalih stvari koje mogu zablatiti ili ga svojim oštrim rubovima oštetiti, vrlo je važno da budu posebno dizajnirana. Naime, danas na tržištu postoje posebno dizajnirana korita prtljažnika, prilagođena modelu automobila. 

Danas na tržištu postoje posebno dizajnirana korita prtljažnika
Danas na tržištu postoje posebno dizajnirana korita prtljažnika, prilagođena modelu automobila. 

Napravljena su kako bi idealno odgovarala dimenzijama prtljažnika i kako bi ga maksimalno zaštitili, baš kao i tipski gumi tepisi. Najčešće su izrađena od kvalitetne plastike zbog čega nude dugotrajnu zaštitu. Ukoliko prodajete svoj automobil samo izvadite korito iz prtljažnika i on će izgledati kao nov što će sigurno utjecati na cijenu po kojoj ćete ga moći prodati.

Jednostavno održavanje autoopreme

Održavanje korita prtljažnika je vrlo jednostavno zbog toga što je njihovo čišćenje vrlo jednostavno i ne oduzima puno vremena. Kako bi se očistilo, potrebno je izvaditi te isprati vodom i deterdžentom. Nakon pranja potrebno ga je obrisati krpom ili ga pak ostaviti da se osuši na zraku nakon čega ga je potrebno vratiti na svoje mjesto. Vraćanje je vrlo jednostavno i brzo, posebno kad se radi o tipskim modelima.

Tipsko korito prtljažnika

Tipsko gumeno korito prtljažnika predstavlja najbolju i najefikasniju zaštitu za vaš prtljažnik, a ujedno ne košta puno. Ova vrsta će se u potpunosti prilagoditi prostoru vašeg automobila jer je izrađeno prema točnim dimenzijama svakog pojedinog modela auta. Zbog toga pruža maksimalnu zaštitu istog. 

Kupnja u specijaliziranim trgovinama s autoopremom

Korita prtljažnika za auto možete kupiti u velikom broju web trgovina koje se bave prodajom autodijelova ili opreme za automobile kao i u brojnim takvim fizičkim trgovinama. Prednost kupnje u web trgovinama je to što vrlo brzo, utipkavajući svoj model automobila, možete dobiti prikaz svih odgovarajućih modela, a možete ih sortirati s obzirom na boju, cijenu ili neki drugi kriterij. 

Nakon što odaberete željeni model, proizvod je potrebno staviti u košaricu, zatim izvršiti narudžbu, a proizvod će za nekoliko dana biti dostavljen na vašu kućnu adresu. Također, velika prednost ovakve kupnje su i niže cijene u odnosu na cijene u fizičkim trgovinama, a jedino na što morate obratiti pažnju je to da odaberete korito napravljeno za vaš model automobila.

Automobilski gumi tepisi
Automobilski gumi tepisi su otporni na blatnjave čizme i mokre kišobrane

Gumi tepisi za održavanje ostalih mjesta u autu

Dugo su na tronu popularnosti opreme za automobile bili tekstilni tepisi za auto, no u novije vrijeme sve veći broj korisnika odlučuje i kupuje gumene tepihe za auto, a evo i razloga:

  • lakše se čiste
  • otporni su na vodu
  • mogu se prati u autopraonici
  • održavanje je brzo i jednostavno (potrebno ih je izvaditi iz automobila, politi vodom, iščetkati i vratiti u automobil)
  • ne morate brinuti o vanjskim vremenskim prilikama

Upravo zbog navedenih razloga se gumi tepisi za auto savjetuju osobama koje žive u kontinentalnim dijelovima zemlje koji bilježe velik broj kišnih i/ili snježnih dana. Naime, automobilski gumi tepisi su otporni na blatnjave čizme i mokre kišobrane pa ukoliko su te vrste padalina učestale u dijelu zemlje u kojem živite, oni su najbolji izbor za vas. 

Jedini nedostatak gumenih auto tepiha je njihova estetika jer u pravilu dolaze samo u crnoj boji te nisu elegantnog izgleda, iako su vrlo funkcionalni, što bi ipak trebao biti važniji kriterij pri izboru.