Pokrenite probavu i regulirajte zatvor

Smanjite konzumaciju mlijeka

Pogrešno je mišljenje kako mlijeko pomaže u reguliranju zatvora i poticanju probave. Naime, nerijetko upravo osobe koje su osjetljive na laktozu imaju problema s reguliranjem zatvora jer mliječni proizvodi mogu naštetiti probavnom traktu i nadražiti ga. Razlog tome liječnici pronalaze u nedostatku enzima koji sudjeluju u razgradnji laktoze.

Mnogi koji se bore s poticanjem probave zapravo uopće ne vode računa o tome koliko mliječnih proizvoda tijekom dana konzumiraju, a koji im uzrokuju zatvor. Stoga, ukoliko sumnjate da vam mlijeko i mliječni proizvodi stvaraju probleme, pokušajte smanjiti njihov unos ili ih u potpunosti izbaciti iz upotrebe. 

Dobrim bakterijama protiv zatvora

Još jedan od savjeta što popiti za odlazak na wc je konzumacija probiotika. Naime, jedan od uzroka zatvora može biti i neravnoteža bakterija u crijevima zbog čega se javlja potreba za traženjem načina na koje će se on regulirati. Neravnoteža bakterija u crijevima može biti posljedica:

  • Velike izloženosti stresu
  • Loše i neuravnotežene prehrane
  • Tjelesne i mentalne iscrpljenosti
  • Određenih kroničnih zdravstvenih stanja
  • Konzumiranja određenih lijekova, posebno antibiotika koji djelovanjem na loše bakterije ujedno djeluju i na one dobre zbog čega dolazi do njihova disbalansa

Spas je u Donat MG mineralnoj vodi

Osim hidratacije običnom vodo  iz slavine, za reguliranje zatvora preporučuje se i da se pije Donat MG voda za koju je znanstveno dokazano da je korisna za pokretanje probave i zdravu probavu. 

Donat MG
Donat MG mineralna voda

Tajna djelovanja Donat MG mineralne vode na organizam je u njezinom osmotskom djelovanju. Zapravo je riječ o sulfatnim ionima koji apsorbiraju vodu iz ćelija u stjenki crijeva i povećavaju volumen sadržaja crijeva zbog čega dolazi do pritiska na stjenku crijeva i potrebe za pražnjenjem.