Otkrivamo: Zbog čega je teško skinuti trbuh

Salo na trbuhu je nateže za skinuti, sigurno vam je to do sada jasno ako ste ikada pokušali izgubiti naslage s trbuha. Nitko nije siguran – naslage se lijepe i mladima i starijima, s jednom razlikom. Mlade osobe lakše će ga skinuti. Kada pređete 30-tu godinu borba s mršavljenjem tek onda počinje!

Da biste je što lakše podnijeli i iz nje izašli kao pobjednik, donosimo vam razloge zašto ne možete skinuti to uporno salo – uz njih ćete lakše saznati kako skinuti trbuh!

#1 Godine

Kao što smo već spomenuli glavni razlog za teže mršavljenje su godine! Nakon 30-te metabolizam usporava i sve što unesete se jednostavno lijepi za vas! Zato je bitno da vodite računa o prehrani i tjelovježbi. Osim što imaju koristi za vaš izgled, imaju i za vaše zdravlje.

#2 Unos pogrešnih masti

Nisu sve masti iste. Na primjer, mononezasićene masti koje možete naći u maslinovom ulju i avokadu i određene vrste polinezasićenih masti, poput omega-3 (orasi, sjemenke suncokreta i masna riba), imaju protuupalne učinke u tijelu. S druge strane, zasićene masti (meso, mliječni proizvodi) utječu na povećanje visceralnog masnog tkiva. Ne trebate potpuno izbaciti niti jednu od ovih masti, ali ograničite njihov unos.

https://www.youtube.com/watch?v=H8AK2FPxDi4&t=33s

#3 Stres i nesanice

Svakodnevno ste izloženi stresnim situacijama, a to itekako ostavlja negativne posljedice na vaš izgled. Hormon stresa, kortizol, može povećati stvaranje masti u vašem organizmu. Ne zaboravite da više razine kortizola dovode do više masti na trbuhu. Zato, nađite način da kontrolirate svoj stres – meditacija, joga, pomoć stručnjaka. Također, vodite računa o spavanju. Potrebno vam je oko sedam sati kvalitetnog sna da biste mogli izgubiti kilograme.

Kako skinuti trbuh i pored ovih razloga?

Jasno je – neke od razloga jednostavno ne možete promijeniti, na primjer – godine. Ako možete utjecati na njegove negativne posljedice. Vaš metabolizam igra najveću ulogu u skidanju kilograma, kako s trbuha tako i s ostalih područja na tijelu. Metabolizam možete ubrzati samo malim promjenama: pijte redovito zeleni čaj, pijte bar dvije litre vode dnevno, steknite naviku da svako jutro doručkujete (ali ne bilo što već kvalitetan doručak), redovito vježbajte i spavajte dovoljno. Za metabolizam je dobra i kava jer sadrži kofein koji dokazano utječe na ubrzanje metabolizma. Stoga, jutarnje razbuđivanje s kavom nije uopće loša ideja.

Uz sve to, trudite se da jedete redovito i ne preskačete obroke. Preporučljivo je da imate tri glavna obroka dnevno i da između njih imate najmanje tri sata razmaka. Za taj period svarit ćete hranu koju ste unijeli prethodnim obrokom.