Osigurajte najbolju hranu za vašeg psa

Većina vlasnika pasa želi pružiti najbolje svojim ljubimcima. Psi su ljubimci koji nam pružaju beskrajnu ljubav, uvijek nas dočekaju s veseljem i nikada ne odbijaju maženje. Zauzvrat, mi brinemo o njima, vodimo ih u šetnje, igramo se i hranimo ih. 

Kada je u pitanju pseća hrana, ne postoji univerzalna formula koja će odgovarati svakom psu. Svaki vlasnik mora odabrati hranu koja najbolje odgovara njegovom psu, uzimajući u obzir njegove preferencije i nutritivne potrebe. Poznavanje osnovnih informacija o psećoj hrani je ključno pri odabiru. Osim o izboru one konkretne, važno je razmisliti i o izboru poslastice koje ćemo davati svom ljubimcu, a sve to skupa nije nimalo lak zadatak. 

Kako se proizvodi pseća hrana

Pseća hrana je posebno formulirana kako bi zadovoljila sve prehrambene potrebe naših najboljih krznenih prijatelja. Ovisno o preferencijama i potrebama psa, može sadržavati različite sastojke. Ključna karakteristika pseće hrane je njena prilagodljivost psećem probavnom sustavu. Bez obzira na oblik i pakiranje, većina dolazi u suhom obliku ili je konzervirana. 

Pseća hrana koja odgovara psu
Pseća hrana koja odgovara psu, uzimajući u obzir njegove preferencije i nutritivne potrebe je najbolja za njega.

Sastav obično uključuje meso, komadiće kostiju, iznutrice i fruktozu. Odabirom kvalitetne pseće hrane, osiguravamo da naši psi dobiju sve potrebne hranjive tvari za zdrav život i dobrobit. Pravilno izbalansirana prehrana ključna je za održavanje energije, vitalnosti, jakog imunološkog sustava i zdrave probave naših četveronožnih ljubimaca.

Izbor u trgovinama za kućne ljubimce

Postoji širok izbor vrsta pseće hrane, prilagođenih različitim potrebama pasa. Štoviše, na tržištu je toliko vrsta da izbor nije nimalo lako. Neke od vrsta između kojih možete birati su:

  • Sirova hrana
  • Hrana prilagođena starijim psima
  • Hrana s manje proteina
  • Hrana bez žitarica
  • Hrana prilagođena alergijama
  • Veganska ili vegetarijanska hrana 
  • Hrana siromašna ugljikohidratima

Odabir prave vrste zahtijeva poznavanje potreba i preferencija vašeg psa te prilagođavanje njegovom načinu života. Naravno, psu je, osim klasičnih obroka, važno ponekad davati poslastice, a one mogu biti u slatkom obliku, kao što su keksi za pse, ili u slanom obliku, primjerice papaline za pse.

Najbolja prehrana za štence 

Hrana za štence je posebna jer štenci zahtijevaju dodatnu brigu tijekom osjetljivog razdoblja razvoja. Potrebno je prilagoditi hranu njihovoj pasmini, dobi i težini. Internet kalkulatori mogu pomoći u određivanju pravilne količine hrane za štence. Važno je izbjegavati hranu s umjetnim zaslađivačima i upoznati štenca kako bismo otkrili njegove preferencije i prilagodili mu prehranu. 

najbolje pseće hrane za vaše štene
Odabir najbolje pseće hrane za vaše štene jedna je od najvažnijih odluka koje možete donijeti. To je zato što hranjenje pogrešnom hranom može uvelike povećati RIZIK vašeg šteneta od razvoja paralizirajućeg oblika displazije kukova… posebno za određene pasmine.

Konzultacija s veterinarom može pružiti dodatne smjernice i preporuke. Uz pravilnu prehranu, vaš štenac će uživati u zdravom i sretnom životu punom energije i veselja. Zato, dajte svom štencu najbolje – kvalitetnu pseću hranu koja će zadovoljiti sve njegove prehrambene potrebe i potaknuti cjelokupno blagostanje. Uvođenje lososa u prehranu vašeg štenca, odličan je dodatak zbog toga koliko su losos i lososovo ulje za pse nutritivno bogati.

Kako izabrati najbolje za svog kućnog ljubimca 

Pri kupnji pseće hrane, treba biti upoznat s važnim informacijama. Sam opis često nije dovoljan. Sastav treba pažljivo čitati i obratiti pažnju na sastojke. Dug popis nepoznatih naziva i formula obično nije dobar znak. Na ambalaži može pisati okus piletine, ali to ne znači da je hrana bogata piletinom. 

Potrebno je biti svjestan sastava i birati visokokvalitetnu pseću hranu koja pruža sve potrebne hranjive tvari. Ona ima mnoge prednosti. Osigurava uravnoteženu prehranu, potrebne vitamine i minerale te podržava zdravlje i vitalnost psa. Kvalitetni sastojci pomažu u:

  •  Održavanju zdrave probave
  •  Smanjuju alergijske reakcije 
  •  Jačaju imunološki sustav
Ovih 5 promjena kod pseće hrane poboljšat će život vašeg psa!

Osim toga, pravilna prehrana s kvalitetnom psećom hranom može pomoći u održavanju zdrave težine, kože i krzna te smanjiti rizik od raznih bolesti. Važno je da vlasnici pasa budu informirani o psećoj hrani i odaberu najbolje za svoje ljubimce. 

Papaline za pse kao praktične pseće poslastice

Papaline za pse su izvanredna pseća poslastica koju vaš četveronožni prijatelj obožava. Ove ukusne i hranjive poslastice su posebno dizajnirane kako bi zadovoljile potrebe i ukus vašeg psa. Papaline za pse dolaze u raznim oblicima, okusima i teksturama, kao što su mekane ili hrskave varijante. One su izvrstan način da nagradite psa za dobro ponašanje, potaknete ga tijekom treninga ili jednostavno mu pružite trenutak radosti i zadovoljstva. 

Papaline za pse
Papaline za pse su izvrstan način da nagradite psa za dobro ponašanje.

Pseće papaline su obično napravljene od visokokvalitetnih sastojaka i obogaćene hranjivim tvarima poput vitamina i minerala, pružajući vašem psu dodatnu nutritivnu vrijednost. Važno je odabrati papaline za pse koje su sigurne za konzumaciju i koje odgovaraju potrebama vašeg psa. Bilo da ih koristite za nagrađivanje ili jednostavno kao izvor radosti, papaline za pse su sjajan način da pokažete svom psu koliko ga volite i brinete o njegovom zadovoljstvu.