Očuvajte zdravlje probave uz probiotike

U našem probavnom sustavu žive mnogi mikroorganizmi, koji pomažu ili odmažu u razgradnji hrane i probavljanju. U zdravom organizmu uvijek postoji određena harmonija između količine „dobrih“ i „loših“ bakterija – odnosno onih koje su nam korisne i onih koje uzrokuju probavne probleme. Kada se ta harmonija naruši nastaju problemi. 

Smanjen broj mikroorganizama koji su nam korisni ostavlja mjesta da se oni koji nam nisu korisni razmnože, i uzrokuju razne probleme. Tu na red dolaze probiotici koji pomažu vratiti harmoniju u probavni sustav na način da spriječe razmnožavanje „loših“ bakterija te omogućuju bakterijama koje su korisne za sustav ponovnu repopulaciju probavnog sustava.

Konzumacija probiotika

Probiotici su odlični dodaci prehrani. Iako se probiotici često nazivaju „dobrim“ mikroorganizmima, oni nisu bakterije koje sudjeluju u našoj probavi.

Probiotici su, živi mikroorganizmi
Probiotik je pripravak hrane

Jednom kada dođe do narušavanja harmonije u probavnom sustavu, naglo smanjenje broja bakterija koje su nam korisne ostavlja prazan teritorij u našem organizmu za razmnožavanje bakterija koje nam nisu od koristi. 

Dodaci prehrani dolaze u pomoć

Malinca dodaci prehrani mogu vam pomoći smanjiti simptome ili pak održati zdravlje u mnogim situacijama, ne samo kada je u pitanju probava. Većina dodataka prehrani može se nabaviti bez recepta, no prije no što krenete koristiti dodatke prehrani, dobro se posavjetovati s liječnikom.

Edukativni prilog: Šta su probiotici?

Razlog iz kojeg su dodaci prehrani veoma popularni jest da mogu brzo i efikasno utjecati na probleme zbog kojih ih uzimate, bilo da želite u tijelo unositi više vitamina i minerala ili pak pomoći u održavanju flore raznih dijelova organizma. Malinca dodaci prehrani mogu vam pomoći živjeti zdravije i bolje na jednostavan način i bez puno muke.