Napravite sami serum za rast trepavica

Ako niste zadovoljni dužinom, gustoćom i uopće izgledom svojih trepavica, znajte da niste jedini. Veliki broj žena diljem svijeta traži način da svoje trepavice učini privlačnijim i zadovoljivijim, jer trepavice (iako djeluju beznačajno) utječu na cjelokupnu žensku ljepotu.

Stoga nije čudo što posljednjih godina žene doslovno lude za serumima za rast trepavica. Tako danas veliki broj proizvođača kozmetike nudi različite serume koji obećavaju gušće, dulje i punije trepavice, a da pri tome ne morate koristiti maskaru ili umjetne trepavice. No, nemojte se zalijetati, mnogi od ovih proizvoda su potpuno beskorisni. Neki vam neće dati apsolutno nikakve rezultate, a neki bi mogli da imaju kontraefekt – zbog kemikalija koje sadrže učinit će vaše trepavice još slabijim i lošijim. Ipak neki od ovih seruma vam mogu pomoći. Osim što će poboljšati izgled vaših trepavica, ojačat će ih i zaštititi od štetnih vanjskih utjecaja kojima ste svakodnevno izloženi i koji dovode do ispadanja i lomljenja trepavica.

Kako znati koji serum za rast trepavica izabrati

Serumi koji u sebi sadrže hijaluronsku ili askorbinsku kiselinu mogu ojačati vaše trepavice, jačajući i snabdijevajući nutrijentima folikulu dlake. Plus je ako serum sadrži arginin,
aminokiselinu koja stimulira rast dlaka i jača korijen dlake. Trepavice se regeneriraju otprilike na svakih 4 do 8 tjedana. Što znači da ćete već kroz 2-3 tjedna moći uvidjeti djeluje li serum koji koristite. Ne bacajte pare na skupe serume jer skuplje nije uvijek i bolje.

Dobra vijest je što serum za rast trepavica možete napraviti i sami! Dobro ste pročitali – potpuno prirodni serum koji će povećati vaše trepavice i dati vam zavodljiv pogled. Prednost je što znate što ste stavili u njega i nema nikakve bojazni da biste mogli oštetiti vaše trepavice. Isto tako, serum koji sami napravite možete koristiti i za rast obrva, ako vaše obrve sporo ili gotovo nikako ne rastu.
Sve što vam je potrebno za prirodni serum su: kora jednog limuna, 20 ml ricinusovog ulja, sterilna posudica s poklopcem u kojoj ćete držati serum.

https://www.youtube.com/watch?v=Ik89vLU-i9g

Postupak pripreme prirodnog seruma

Ogulite svježi limun na sitne komadiće i stavite da se suše na zraku nekoliko sati. Kada se kora limuna osuši, stavite komadiće u sterilnu posudicu u koju ste prethodno usuli 20 ml ricinusovog ulja. Ovako pripremljenu smjesu ostavite da stoji minimalno 3, a maksimalno 5 dana. Nakon što odstoji, izvadite korice limuna iz smjese i vaš serum je spreman za upotrebu!

Koristite ga svaki večer. Temeljito uklonite šminku s lica i nanesite smjesu na korijen trepavica. Nemojte nanositi na cijeli kapak! S obzirom da je riječ o prirodnom serumu možda ćete morati biti strpljiviji da primijetite rezultate, ali već u prvom mjesecu vaše trepavice će izgledati puno bolje!