Najam automobila za bezbrižno putovanje

Najam automobila u zadnjih je nekoliko godina na ovim prostorima iz relativno nepoznate grane poslovanja prešao u vrlo popularan način putovanja. Unajmljivanje automobila postalo je realna i isplativa opcija mnogima. Tako ga koriste turisti koji se žele pobliže upoznati s krajolikom ili pak poslovnjaci koji u kratkom roku u novom gradu moraju obaviti nekoliko sastanaka, pa im je prijeko potreban automobil na raspolaganju.

Rent-a-car tvrtke danas se mogu pronaći u svakom većem gradu, kao fleksibilna alternativa javnom prijevozu koja nudi mnogo više slobode. I dok je najam automobila s jedne strane unosan posao, s druge je također odlična nadopuna turističke ponude.

Procvat usluge najma

Prema nekim prognozama, u budućnosti će se sve više i više razvijati uslužne gospodarske grane – buduće generacije sve više će se oslanjati na najam automobila umjesto na posjedovanje. Takav trend se u razvijenijim zemljama već odavno može primijetiti kada su u pitanju nekretnine. Podstanarstvo je sve češći oblik života, pogotovo u većim gradovima, što zbog cijena nekretnina i održavanja koje su nedostižne za neke, a što zbog fleksibilnosti koju unajmljivanje nudi.

Isti trend polako je sve više vidljiv i u svijetu automobila, i to ponovno najprije u većim gradovima, kojima mjesta za parkiranje kronično fali, a generalno imaju relativno razrađenu mrežu gradskog prijevoza. Jer on omogućuje tek nešto sporije kretanje po gradu u usporedbi s vožnjom automobila, ali bez brige o potrazi mjesta za parkiranje, plaćanju parkinga, krađe i slično. Ipak, život bilo gdje izvan grada bez automobila u današnje doba donosi mnoge komplikacije

Jeftiniji način putovanja

Ako vam automobil treba samo nekoliko puta godišnje, najam automobila mnogo je jeftinija opcija od kupnje. Isto vrijedi i ako se s većom obitelji nekoliko puta godišnje želite uputiti na putovanje – manji automobil jednostavniji je za manevriranje i parkiranje u gradu. Najam se stoga predstavlja kao odlična zamjena kupnji, jer se o registraciji i troškovima održavanja brine agencija za iznajmljivanje.

Troškovi održavanja i registracije automobila, kao i osiguranje, naravno, uračunati su u cijenu najma koji se plaća na dnevnoj, tjednoj ili pak mjesečnoj razini, no odnos troška i koristi i dalje je isplativiji od kupnje. Tu je i pitanje sigurnosti. Zbog oštrih propisa i čestog korištenja, automobili za najam češće se voze na servis, gdje im se pravovremeno mijenjaju svi istrošeni dijelovi. Zato je vožnja unajmljenog automobila sigurnija od vožnje automobila koji će veći dio vremena stajati na nekom parkiralištu ili u garaži.

Jednostavna rezervacija

Rezervacija i preuzimanje automobila ranije su se najčešće mogli obaviti u blizini velikih prometnih čvorišta, poput autobusnih i željezničkih kolodvora ili pak aerodroma, jer je najam automobila ranije zapravo bio najpopularniji i najpristupačniji prijevoz za turiste. Ipak, danas automobil možete rezervirati i iz udobnosti svog doma, te preuzimanje dogovoriti s agencijom na vama zgodnom mjestu.

Većina agencija koja nudi ove usluge danas ima i web stranice, na kojima se može provjeriti flota i dostupnost automobila, kao i cijena, a u većini slučajeva sve je moguće u potpunosti odraditi online – uključujući i plaćanje depozita. Osim toga, rezervaciju je moguće odraditi i putem telefona, a osim na aerodromima i kolodvorima, mnoge agencije često prodajna mjesta imaju i na raznim lokacijama u gradu.

Najam je pametna i isplativa odluka

Ono što prisutnost rent-a-car agencija na internetu omogućuje je bolji uvid u izbor ponuda koje se mogu pronaći na tržištu. Iako se tvrtke za najam automobila ponajviše takmiče oko toga tko može ponuditi nižu cijenu, najjeftinija opcija ne mora biti i najisplativija, kako je to često stvar.

Ipak, ponuda opcija i automobila online omogućuje vam da pomno isplanirate i izračunate koja vam opcija odgovara najviše. To uključuje cijenu osiguranja, vrstu automobila, uvjete najma i dodatne stavke, poput prelaska granice. Dostupnost automobila u pravilu nije problem, jer većina tvrtki, čak i za vrijeme sezone, u svojoj floti ima dovoljno automobila tražene klase za sve potrebe. A najbolje kod usluge najama je, da vi ne trebate razmišljati o servisu auta, novim gumam, kada su se poslednji put mijenjale svječiče automobila, i o ostalim stvarima.

Usluge najma nude se i u oglasniku

Najam automobila možete potražiti i u brojnim oglasnicima. Jedan od njih, Najel.bi, nudi veliki broj oglasa u kojima vam se nude brojni automobili koje možete iznajmiti. Možete vidjeti sliku svakog automobila zajedno s cijenom najma.

Ovo je odličan način da na brz i jednostavan način provjerite vrlo veliki asortiman ponuda i odlučite se za onu koja vam najviše odgovara. Izaberite svoj automobil puten Najel.bi oglasnika, izajmite ga i uživajte u vožnji.