Lusteri – izvor svijetla i estetike

Lusteri su danas puno više od običnog rasvjetnog tijela. Osmišljeni su i dizajnirani na način da osvjetljavaju, ali i da istovremeno podižu stil i dinamiku svake prostorije.
Osim toga, formalni lusteri se više ne ograničavaju isključivo na blagovaonice, dnevne ili spavaće sobe. Oni su u moderno vrijeme čest gost u hodnicima, na stubištima, na terasama, u uredima pa čak, ne biste vjerovali i u kupaonicama.

Postavljanje lustera danas je prepušteno mašti i bez dvojbe oni su dobrodošao gost u mnogim kutcima stana. Vaš stil i osobni dizajnerski afiniteti postavljaju pravila.

 

Širok izbor različitih modela lustera

Na tržištu je širok izbor lustera za odabir pa tako možete u skladu sa svojim mogućnostima dobiti ono što je za vaš ukus najbolje. Možete birati prema modnim novitetima, prema vlastitim afinitetima ili pak prema funkcionalnosti i praktičnosti.

Tako primjerice, ukoliko želite brzo i jednostavno rješenje montaže, izaberite ugradbeni luster. Za njegovo postavljanje ne trebate posebne alate ili ponovno postavljanje ili remodeliranje. Samo ga uključite. Jednostavno.

Ako tražite praktičnost i trajnost birajte LED lustere koji će trajati dugo vremena i koji će vam uštedjeti nevolje oko česte kupovine i zamjene žarulja. LED rasvjeta će u bliskoj budućnosti nedvojbeno preuzeti vodeće mjesto u svijetu rasvjetne industrije.

Nastojite li pratiti svjetske novitete, tada nabavite moderan luster koji će se pobrinuti da vaš dom u svakom smislu bude u trendu. Za dojam prirodne estetike birajte rustikalan luster. Drveni lusteri, zahvaljujući svojoj neutralnoj boji odlično se mogu kombinirati s mnogim različitim nijansama boja, pa ako naginjete na sklad boja svakako razmislite o nekom drvenom primjerku.

Lusterom dekorirajte i naglasite prostor

Lusteri su poput nakita kojim možete osvijetliti i podići bilo koji prostor. Luster je predmet koji svaku prostoriju obilježava na svojstven način i daje joj posebnost i jedinstvenost.
Postavite luster u obliku kugle za poseban, nešto drugačiji dizajn, čime ćete ostvariti kombinaciju umjetnosti i svjetla.

Pravokutni lusteri izvrsno pristaju iznad kuhinjskih otoka ili stolova u blagovaonici. Osim što ostavljaju atraktivan dojam, takvi lusteri u kuhinjskom prostoru daju izvrsnu svjetlost koja je potrebna za pripremanje i serviranje kulinarskih delicija.

Rasvjetno tržište se je pobrinulo za široku paletu boja. Birajte bijeli luster kako biste svoj prostor učinili elegantnim. Ili, ružičasti luster za dodavanje note nježnosti. Ili pak zlatni luster za ekstravagantan izgled prostorije.

https://www.youtube.com/watch?v=rUCzFZ6X-kg

Pomoću lustera možete stvoriti osjećaj određenog vremenskog razdoblja. Od antičkih lustera do suvremenih lustera – sami birajte u kojem razdoblju želite živjeti. Ako vam se sviđa ideja čistih linija, svijetlog prostora i minimalnog dizajna, birajte linearne lustere. Odaberite materijal koji će se savršeno sjediniti s vašim dekorom kao i odgovarajuću veličinu lustera kako bi ga što bolje uklopili u cjelokupan stambeni prostor.