Kvalitetno oglašavanje putem pretraživača

Unutar Google Adwords kampanje moguće je samostalno odrediti budžet oglašavanja, a cijena se obično formira na temelju toga da se oglas naplaćuje samo onda kada netko klikne na njega. Osim tog modela plaćanja postoje i drugi modeli poput naplate cijene s obzirom na učestalost pojavljivanja oglasa, bez da je korisnik kliknuo na njega te naplata oglasa tek nakon što je korisnik do kraja odgledao video oglas.

U tom smislu, ovaj sustav je također odličan jer male tvrtke i oni koji su tek počeli s poslovanjem te imaju manji budžet mogu odrediti manju svotu novca za oglašavanje. No, ona im u budućnosti može donijeti veliki profit zbog kojega će moći uložiti i u bolju kampanju i oglašavanje.

Kako početi s online oglašavanjem

Bilo da se radi o Facebook kampanji nekom drugom vidu oglašavanju, najvažnije je prijaviti se na jednu od željenih platformi te pratiti korake izrade oglasa. U oba slučaja dostupni su stručnjaci koji će vam pomoći postaviti novi račun i pomoći pri izradi prve Facebook kampanje bez dodatnih troškova. Također, moguće je i tražiti pomoć od specijaliziranih marketinških agencija koje će sve učiniti umjesto vas, no to ipak košta nešto više.

Online oglaševanje
Online oglašavanje može se obaviti putem Facebooka, Youtubea, Googlea, …

U nekoliko koraka do oglašavanja na Facebooku

Prije početka oglašavanja na Facebooku, vrlo je važno odrediti što želite postići jer, ovisno o svrsi, postoje različite vrste oglasa. Tako razlikujemo one koji služe povećanju prometa, promociji ponude ili eventa tvrtke, stvaranju više potencijalnih klijenata, povećanju dosega sadržaja na Facebooku, povećanju korištenja aplikacije i slično.

Cijeli vodič za Facebook oglase 2021 – Kako stvoriti Facebook oglase za početnike

Kada ste odlučili koji cilj želite ostvariti od Facebook kampanje (https://www.dominatus-digital.hr/), kreće se u fazu izrade oglasa koje je najbolje raditi preko Facebook Ads Mangera preko same platforme.