Kupovina i montaža krovne kutije

Prva stvar koju morate pogledati kod krovne kutije jesu dimenzije. Morate znati je li dovoljno velika za sve što vama treba, pogotovo ako imate sportsku opremu ili nešto slično što ima neobične dimenzije. Obavezno pogledajte i veličinu dijelova za montažu, jer je moguće da je vaš auto preširok ili preuzak za neke vrste krovnih kutija.

Kvalitetne krovne kutije

Sljedeća stvar na koju treba obratiti pozornost kod kupnje automobilske krovne kutije je kvaliteta. Ona najčešće ovisi upravo o materijalu od kojeg je neka krovna kutija napravljena, tako da prvo pogledajte materijal, a onda ostatak.

Krovne kutije

Materijal bi trebao biti od titana, aluminija ili neke druge kvalitetne legure. Čelik nije loša opcija, s obzirom da on jako dobro funkcionira na raznim temperaturama i pritiscima, čemu je krovna kutija u vožnji zaista i izložena.

Kvaliteta krovne kutije za automobil također ovisi o sistemu zatvaranja koji je jako bitan.

Kupnja krovne kutije

Postoje i specifični dodaci na krovnim kutijama ili u njima, a na njih trebate paziti samo ako imate neke specifične zahtjeve. Primjer dodatka izvana je držač za bicikle, nosači za skije ili pak lanac koji drži kutiju. Iznutra obično možete imati dodatne zatezače ili pak razdjeljke koji stvaraju kategorije.

Zadnja stvar, svakako uzmite u obzir cijenu i povrat. Zašto povrat? Zato što se ponekad ispostavi da recimo vrata nisu u dobroj razini s obzirom na kutiju ili da zbog oblika automobila kutija ne može stajati na automobilu ravno. Kupite krovne kutije za auto u web trgovini withcar.hr i uštedite novac!