Koenzim Q10 je saveznik za zdravlje i ljepotu

U današnje moderno doba, zahtjevi svakodnevnih obaveza sve su veći i veći, a san, glavni način da obnovimo svoju energiju, sve je kraći i nekvalitetniiji. Zbog toga, energija u našem tijelu drastično opada te smo pod sve većim stresom, fizičkim i psihičkim. Uvijek se trudimo održati zdravlje na razini, ali uz premalo vremena za sebe i nezdravim načinom života, to je gotovo nemoguće. Koenzim Q10 ključan je za stvaranje i obnavljanje energije u našem organizmu te nam zbog svega ovoga postaje glavni saveznik u očuvanja našeg zdravlja te stoga i naše ljepote.

Važnost koenzima Q10

Naše tijelo ovisi o brizi koju mu dajemo te je energija neophodna za normalno funkcioniranje i rad. Kako bi svi procesi u organizmu mogli funkcionirati kako treba, potrebno je hranjive tvari  u svakoj stanici u našem tijelu pretvoriti u energiju kako bi pravilno funkcionirao. Također, naši unutarnji organi ovise o energiji, a srce, jetra i bubrezi, kao ključni organi, zahtijevaju najviše energije. Ako tu potrebnu energiju nemamo, osjećamo se umorno, iscrpljeno i podložniji smo bolestima.

Koenzim Q10 koristi se za stvaranje 90% energije u našem tijelu te je njegova važnost za naše zdravlje neupitna. Također ima i važnu ulogu zaštitnika jer otpušta slobodne radikale iz tijela, a oni su glavni krivci za starenje tijela i bolest. Koenzim Q10 ključan je u procesu antioksidativne zaštite tijela te na taj način podiže imunitski sistem i štiti nas.

Izvori koenzima Q10

Kao i svaka druga tvar koja je za nas dobra i korisna i koenzim Q10 može se prvenstveno pronaći u hrani koju konzumiramo, kao što je lisnato povrće tamno zelene boje. Osim špinata i brokule, kao glavnog povrća koje sadrži koenzim Q10, možemo ga naći i u orašastim plodovima koji su mnogima omiljena grickalica. Meso i riba također su dobar izbor kako biste ga unijeli dovoljno u organizam i ostali zdravi.

S obzirom na tempo života i nezdravu prehranu koja je čini se našla mjesto u našoj svakodnevici, može se dogoditi da se ne unese dovoljno koenzima Q10 u organizam te si narušimo zdravlje. Ako do toga dođe te si želimo pomoći, koenzim Q10 možemo unijeti i u obliku suplemenata koji nam pomažu da tijelo ponovno vratimo u ravnotežu i osiguramo si zdrav i kvalitetan život.

Psihoterapija pomaže ljudima da se bolje razumiju, da ojačaju svoje potencijale i da se bolje nose sa svojim izazovima. Čitajte više …

Što je i kako se liječi paradentoza čitajte klikom na poveznicu.