Do još boljih rezultata konzumacijom whey proteina

Whey proteini često u razgovoru između osoba koje ne razumiju što su i za što se koriste, imaju negativni predznak. Često kada neki vježbač u teretani spomene whey proteine, oni koji nisu upućeni u tematiku, krivo ih poistovjećuju sa steroidima. No, to je potpuno krivo. Whey proteini su sami po sebi vrlo siguran proizvod i njihovom konzumacijom ne bi trebali primijetiti nikakve štetne posljedice.whey-proteiniPotrebno se samo držati preporučenih dnevnih količina i piti dovoljno tekućine kako bi se oni mogli lako razgraditi u organizmu.

Korištenje whey proteina

Whey proteini su, kao što im i samo ime kaže, proteini koji se koriste kao dodatak prehrani. Svi iz hrane dobivamo određenu dozu proteina. No, vježbačima u teretani ta doza proteina koju dobivaju iz hrane nije dovoljna. Tako je za osobe koje ne vježbaju preporučeni dnevni unos proteina 0,8 g po kilogramu tjelesne težine, a za vježbače 1,8 g po kilogramu tjelesne težine. To znači da bi osoba težine od 80 kg koja ne vježba trebala dnevno unijeti 64 g proteina, a vježbači čak 144 g proteina. Tu količinu proteina teško je dobiti samo iz hrane pa su whey proteini upravo ono što im pomaže da dosegnu tu količinu.

Whey proteini tako vježbačima osim samog unosa proteina pomažu u bržem povećanju mišićne mase jer su oni zapravo hrana za mišiće. Whey proteni se zato preporučuju piti nakon treninga jer mišićima tada treba hrana da se oporave od svih napora, a whey proteini im upravo to pružaju. Za još optimalnije rezultate, whey proteini koji se konzumiraju nakon treninga se često pomiješaju s nekim šećerom, poput glukoze jer na taj način se najbrže apsorbiraju u krv i prije stignu do mišića.

Tržište

Na tržištu je se whey proteini mogu pronaći u tri oblika. Radi se o koncentratu, izolatu i hidroizolatu. Razlikuju se o postotku proteina koje sadrže pa koncentrat sadrži najmanje, dok je hidroizolat oblik s najvećim udjelom proteina. Hidroizolat zbog toga ima najveću cijenu, no rezultati su pokazali da i vježbači koji su koristili koncentrat whey proteina su postigli odlične rezultate. Brojni proizvođači nude svoje whey proteine, a osim onih bez okusa, možete izabrati i whey proteine s raznim okusima, poput čokolade, vanilije, jagode i drugih pa će njihova konzumacija biti vrlo ukusna.

Prečitajte članak o kapsulama L-Arginin. L-Arginin koji pozitivno utječe na povećanje mišićne mase, spermatogenezu, krvožilni sustav i erekciju.