Izmamite osmijeh uz zanimljiv natpis na majici

Prve majice s natpisima počele su se izrađivati 1939. godine i to za potrebe filma Čarobnjak iz Oza u kojem su tri glumca imala natpis koji je glasio OZ. Desetljeće kasnije, brojne tvrtke iz Miamija počele su izrađivati majice s natpisima u promotivne svrhe te su natpisi njima označavali imena popularnih turističkih naselja ili likova. 

Kasnije su natpisi za majice postali popularni kod mladeži koja je na taj način izražavala svoje mišljenje, stavove ili umjetničke sklonosti.

Od koncertnih, suvenirskih do art natpisa za majice

Vremenom i porastom svoje popularnosti majice s natpisima su se razvijale u različitim smjerovima te su se koristile u različite svrhe pa kao i sportske majice. Vrlo popularni natpisi za majice su svakako oni vezani uz glazbene bendove i koncerte. Ova vrsta natpisa na majicama najčešće je bila povezane s koncertima rock i metal bendova kao način njihove promocije.  Obično su takve majice sadržavale imena članova benda, njihov logotip ili sliku uz informacije o datumu i mjestu održavanja koncerta. Također, najčešće su bile u crnoj boji. 

Natpisi za majice su svakako vezani uz glazbene bendove i koncerte
Natpisi za majice za bendove

Druga najzastupljenija vrsta majica s natpisima su one koje su bile suvenir, a mogle su se kupiti na štandovima u turističkim mjestima. Natpisi za majice ovog tipa bili su vezani uz neki konkretan grad, zemlju ili kulturalnu specifičnost lokaliteta. Posljednja i danas najzastupljenija vrsta majica s natpisima su art majice koje izrađuju umjetnici kako bi izrazili svoju inspiraciju. 

Od natpisa za majicu do kroja

Kada razmišljate o kupnji majice s natpisom, treba razmisliti i o više važnih elemenata. Evo samo nekih od savjeta kojih biste se trebali pridržavati:

  • odabir natpisa (treba biti prikladan dobi, prilici u kojoj ćete nositi majicu)
  • položaj natpisa (trebao bi biti u skladu s vašim tijelom; primjerice, ne bi se smio izobličiti na prsima)
  • izbjegavajte reklamne majice s natpisima (nije ih primjereno nositi svakodnevno i u javnosti, osim ukoliko su dio vaše poslovne uniforme)

Odjeća u svrhu promocije

Uzevši u obzir popularnost majica s natpisima, vrlo je važno u tom kontekstu razmisliti i o njihovom promotivnom potencijalu. Naime, svi vole dobivati poklone, posebno odjevne predmete pa je to odlična vijest za promotivne aktivnosti vaše tvrtke. U tom smislu važno je napraviti atraktivan natpis za majicu i njezin izgled. 

Vrlo je poznato kako su mnoge promotivne sportske majice ušle u legendu i počele se proizvoditi i prodavati u raznim trgovinama robe široke potražnje. Takve su primjerice bile one tvrtki kao što su Coca-Cola, Disney ili Levi’s. Slijedom tih činjenica, izrada promotivnih majica s natpisom nije uopće loša ideja. One su hodajuća reklama, vrlo su funkcionalne, nose ih ljudi svih životnih dobi, profila i interesa i time omogućavaju da vašu tvrtku vidi velik broj ljudi. Ono na što se svakako valja fokusirati je:

  • odabir dobre boje
  • kvalitetnog materijala
  • efektnog natpisa 

Sve navedeno doprinijet će tome da će vaša majica s natpisom biti funkcionalna, dugo korištena te da će kontinuirano reklamirati vašu tvrtku ili usluge koje pružate. 

Poklonite majicu s natpisom

Promotivne majice koje sadrže neki natpis mogu biti odličan poklon za zaposlenike vaše tvrtke ili pak dio njihove uniforme. Brojna istraživanja su pokazala kako je kod zaposlenika koji su na poklon dobili ovakav poklon u vidu sportske majice s natpisom uvelike porastao osjećaj zajedništva, pripadnosti te razine motiviranosti za rad.

Sportski natpisi za majice
Sportski natpisi za majice za motivaciju

Ovom gestom će vaša tvrtka djelovati profesionalnije, što će posljedično dovesti do povećanja razine poštovanja kod klijenata. Osim toga, ovaj odjevni predmet vrlo je popularan rođendanski poklon za drage ljude. 

Sportske majice odgovaraju uz sve

Klasične sportske majice u svojim su se počecima koristile isključivo kao dio vojničke uniforme, a kasnije kao dio sportske opreme sportaša, dok se danas njihova primjena proširila na sve profile ljudi. Naime, danas se sportske majice kombiniraju s mnogim nesportskim odjevnim predmetima poput traperica ili suknje pa su zato idealne za postizanje casual i cool izgleda.

Potpunu revoluciju u svijetu sportskih majica i mogućnost kombiniranja istih s ostalim odjevnih komadima, napravila je tvrtka Levi’s. Posebno su popularne bijele sportske majice koje će smiriti svaki malo ekstravagantniji modni look ili će pak običnim trapericama i crnom sakou dati dozu elegancije i modne osviještenosti, posebno uz dobro odabranu torbicu, nakit ili sunčane naočale. Upravo su zbog toga sportske majice jedan od najpopularniji i najkorištenijih odjevnih predmeta svih vremena. A veliki izbor u trgovinama s odjećom govori u prilog tome.