Espadrile su svevremenski komad obuće

Postoje mnogi modeli ženskih cipela koji su vječno popularni. U modi su i onda par godina nisu, ali vječno naprave svoj povratak! Jedna od takvih vrsta obuće su definitivno espadrile. Danas ćemo malo pričati o samim espadrilama, a onda ćemo vam udijeliti neke dobre savjete koje biste trebali imati na umu pri kupovini espadrila.

Ipak, mi znamo da espadrile nisu za sve, tako da ćemo vam dati i dobru alternativu koju možete iskoristiti ako ne nađete savršene espadrile za sebe. No, za početak, idemo se fokusirati na same espadrile.

Što su espadrile?

Espadrile su cipele izumljene u Francuskoj ili Španjolskoj, vjeruje se da su nastale u isto vrijeme na slične načine. One su se nosile od 14. stoljeća nadalje te su bile izuzetno praktične za sve slojeve društva.

Moderne espadrile
Espadrile za modernu ženu

Zanimljivo je vidjeti kako su one evaluirale do današnjeg dana, s obzirom na to da su prije bile cipele s džonom od uža i tekstilom na vrhu.

Espadrile nose i muškarci

Iako mnogi vjeruju da su espadrile muške cipele, istina je da su one podjednako muške i ženske. U prošlosti su se nosile jednako kod oba spola, tako da nema nikakve diskriminacije po tom pitanju. Čak su se vezale oko zglobova pri svečanijim prilikama.

Moderne espadrile, one koje su nastale već u 18. stoljeću kad su se proširile po cijeloj Europi, počele su se proizvoditi u prilično velikim količinama kad je to postao pravi zanat. Počele su se raditi s malim peticama ili platformama i uskoro su posjetile i Ameriku.

Kako kupiti savršene espadrile?

No dobro, priča je simpatična, ali kako da je nađem savršene espadrile za sebe? Preporučujemo vam da posjetite online trgovinu infashionshop.hr i da u njoj promatrate modele cipela dok vam objašnjavamo sve bitne stvari. Tako ćete zapravo odmah moći primijeniti sve ideje koje smo vam proslijedili!

Kvalitetne espadrile
Espadrile u modernoj boji

Odaberite pravu veličinu espadrile

Prva stvar je dakako veličina. Nemojte biti uvjereni da ste sigurno određena veličina, pogotovo ako imate neke tenisice ili čizme nekog broja pa mislite da nosite i sve ostale cipele u tom broju. Istina je ta da moramo gledati dužinu svake cipele jer svaki proizvođač ima neke svoje kalupe i ideje o veličini.

Širina kalupa je veoma bitna

Nakon veličine, gledamo širinu kalupa. Ovo je bitno samo ako imate širu nogu ili ako ste trudni ili imate neko drugo zdravstveno stanje u kojem noga natiče i širi se. U tom slučaju morate naći neki širi model ili pak na svoju odgovornost uzeti i veći broj!

Boja ovisi o tome kada ćete nositi espadrile

Sada biramo boju! Crne espadrile se mogu nositi u širokom broju slučajeva, ali svakako moramo imati na umu da znaju biti prigodnije za starije ljude. Smeđe su malo manje formalne, ali su isto češće „meta“ zrelije dobi. Bijele, bež, roze ili pak krem su one koje najčešće biraju žene. One se mogu iskombinirati u velikom broju načina. Ne zaboravite pogledati i imaju li nekakve dodatke – vezice, cirkone, perlice i slično!

Čitajte i sljedeći članak: Najboljim sastojcima i provjerama do kvalitetne kozmetike

Nabla kozmetika je kozmetička tvrtka iz Italije kojoj je fokus na tome da koristi samo najbolje sastojke.

Ženske tenisice

Ako niste baš zainteresirani za espadrile i zaključili ste da vam je bitnija anatomija cipele i spremni ste malo zažmiriti na finoću, možete kupiti neke manje sportske ženske tenisice. Bijele su obično najbolji izbor za neke finije, univerzalne situacije. Imajte na umu da ih morate moći nositi na velik broj kombinacija i da je zato bolje uzeti neki nesportski brend ženske tenisice.

Ženske tenisice su udobnije, ali neće uvijek biti prigodne za košulju ili bluzu. Mali trik je da tražite tenisice sa svilenim vezicama ili cirkonima kako biste riješili taj problem.

Ženske cipele – kupovina online?

Mnoge je danas, u moderno doba, još uvijek strah kupovati ženske cipele preko interneta. Mi smo tu da vam damo neke savjete koji će napraviti takvu kupovinu bezbolnom i praktičnom te vam uljepšati uvjete online shoppinga.

Prvo, mjerite stopalo i kupujte ženske cipele prema centimetrima, a ne brojevima. Tako ćete izbjeći povrat robe i novaca, što je puno posla za ovakvu prigodu. Nakon toga je dobro fokusirati se materijal – pazite treba li vam nepropusni materijal ili ne i diše li noga u njemu ili ne.

Ženske cipele za svečane prigode su odlična alternativa za štikle, od kojih nerijetko bole noge. Ovako ćete biti sigurne da ste dovoljno sređene, a cijela noć će proći puno bezbolnije. Zadnji savjet – kupujte ženske cipele u dućanima koji nude dostavu, povrat novca i sve svoje informacije objavljuju online bez ikakvih problema.