Čelični naplatci su otporniji od aluminijskih

Čelični naplatci za auto imaju brojne prednosti. Prije svega, jeftiniji su od alu naplataka te će se oni koji traže nižu cijenu svakako odlučiti za njihovu kupnju. Osim toga, glavna prednost im je u tome što su puno izdržljiviji od ostalih vrsta, a to je se najviše osjeti pri vožnji zimi. Tada na cestama ima dosta soli, a oni ih ne nagriza ni približno toliko kao što je slučaj s onim od aluminija. Isto tako, sitni kamenčići koji se također znaju posipati po cesti kako bi spriječili klizanje neće napraviti štetu u doticaju s njima.

Osim gore navedenih prednosti, ako planirate na kotače montirati lance za snijeg, tada je preporuka da svakako na kotačima imate čelične naplatke kako ne bi došlo do oštećenja.

Atraktivan izgled vozila

Kada govorimo o određenim nedostacima, automobilski čelični naplatci nisu pretjerano atraktivni. Zbog toga ljubitelji uređivanja svojih limenih ljubimaca neće niti pomisliti na njihovu kupnju. Drugi pak vozači će tome problemu doskočiti tako što će na njih još postaviti ranije spomenute ratkape. One se mogu pronaći u raznim dizajnima te će ih prekriti i time ipak učiniti ljepši ukupni dojam. 

Čelični naplatci
Čelični naplatci za auto

Ratkape se mogu pronaći po cijeni već od nekoliko desetaka kuna po komadu, ali i po cijeni od stotinjak kuna i više po komadu, kad je riječ o onim originalnim. U svakom slučaju, želite li otporne naplatke koji će vam dugo trajati, odaberite čelične, a ako vam je bitan i konačni izgled, dodajte i ratkape na njih.

Online kupnja naplataka za auto

Iako danas postoje brojne trgovine s autodijelovima i autoopremom, savjet je da se odlučite na online kupnju naplataka. Web trgovina s autodijelovima Silux.ba će tako na jednom mjestu imati puno veći izbor od klasičnih trgovina.

Kako obnoviti stare čelične naplatce