Probiotici potiskuju rast i aktivnost patogenih bakterija u debelom crijevu

Očuvajte zdravlje probave uz probiotike

U našem probavnom sustavu žive mnogi mikroorganizmi, koji pomažu ili odmažu u razgradnji hrane i probavljanju. U zdravom organizmu uvijek postoji određena harmonija između količine „dobrih“ i „loših“ bakterija – odnosno onih koje su nam korisne i onih koje uzrokuju probavne probleme. Kada se ta harmonija naruši nastaju problemi.  Smanjen broj mikroorganizama koji su nam … Read more »

Psihoterapija kao slamka spasa

Mnogi se srame priznati da su se u svom životu susreli sa psihijatrom i tražili njegov savjet. Često postoji stigma oko ovakvih stvari i ljudi zbog predrasuda izbjegavaju profesionalnu pomoć. Ipak, to može rezultirati još većim problemima i pogoršanju situacije/bolesti, tako da se svakako preporučuje psihoterapija. Što je psihoterapija? Psihoterapija je općeniti naziv za brigu … Read more »

Zdrava i mladenačka koža pomoću prirodne kozmetike

Zadnjih nekoliko godina trend zdravog življenja, zdrave prehrane i korištenja prirodne kozmetike je zahvatio sve veći broj ljudi. Budući da je sve veća potražnja za prirodnim namjernicama, kako u prehrani tako i u kozmetici, sve više proizvođača je svoju proizvodnju usmjerila na uzgajanje biljaka bez dodatnih aditiva, umjetnih gnojiva i pesticida. Kako bi imali lijepu … Read more »

Napravite sami serum za rast trepavica

Ako niste zadovoljni dužinom, gustoćom i uopće izgledom svojih trepavica, znajte da niste jedini. Veliki broj žena diljem svijeta traži način da svoje trepavice učini privlačnijim i zadovoljivijim, jer trepavice (iako djeluju beznačajno) utječu na cjelokupnu žensku ljepotu. Stoga nije čudo što posljednjih godina žene doslovno lude za serumima za rast trepavica. Tako danas veliki … Read more »