Važan dio ispušnog sustava automobila

Važan dio ispušnog sustava automobila

Ispušni sustav automobila još uvijek je nešto o čemu se lome koplja. U samim počecima proizvodnje automobila, nije se toliko pazilo na ispušne plinove koje automobili ispuštaju. No, kako je vrijeme prolazilo, na cestama je bilo sve više i više automobila, a samim time su oni sve više zagađivali okoliš. Zbog toga su se na noge digle brojne institucije koje brinu o okolišu i proizvođači danas moraju ispoštovati određene norme vezane uz onečišćenje.

Continue reading “Važan dio ispušnog sustava automobila”
Krovni nosači

Krovni nosači multifunkcionalan su dodatak za auto

Putovanje na odmor – bilo da se radi o moru ili skijanju, nešto je čemu se veselimo cijele godine. Ipak, prije no što se možete uputiti na zasluženo opuštanje, morate spakirati sve potrebne sitnice i stvarčice koje bi vam na odmoru mogle zatrebati.

Uz svu organizaciju i koncentraciju koju morate imati kako ne biste zaboravili nešto važno, zadnje što vam je potrebno je dodatna briga, na primjer, u obliku manjka mjesta u autu. Upravo radi toga, vrlo dobar dodatak za automobil su krovni nosačo, koji će stvoriti dodatan prostor za sve stvari koje vam mogu zatrebati na putu.

Continue reading “Krovni nosači multifunkcionalan su dodatak za auto”

Važna komponenta motora automobila

Motori u današnjim automobilima sve su napredniji. Naravno, neki osnovni dijelovi i dalje su tu, ali mnogi dijelovi doživjeli su velike preinake. A sve to kako bi automobili imali sve bolje performanse. Svaki proizvođač iz tog razloga u svom timu zapošljava brojne stručnjake i inženjere koji se trude stvoriti što bolji motor, da bude što snažniji, ali ujedno i što izdržljiviji.
Motor je tako sastavljen od brojnih komponenti koje sve moraju međusobno dobro funkcionirati za njegov optimalan rad. Neke od njih nećete nikada morati mijenjati, a neke ćete ipak ponekad morati zamijeniti. Svjećice spadaju u dio motora koji se mora mijenjati kako biste osigurali njegov nesmetan rad.

Continue reading “Važna komponenta motora automobila”

Najam automobila za bezbrižno putovanje

Najam automobila u zadnjih je nekoliko godina na ovim prostorima iz relativno nepoznate grane poslovanja prešao u vrlo popularan način putovanja. Unajmljivanje automobila postalo je realna i isplativa opcija mnogima. Tako ga koriste turisti koji se žele pobliže upoznati s krajolikom ili pak poslovnjaci koji u kratkom roku u novom gradu moraju obaviti nekoliko sastanaka, pa im je prijeko potreban automobil na raspolaganju.

Rent-a-car tvrtke danas se mogu pronaći u svakom većem gradu, kao fleksibilna alternativa javnom prijevozu koja nudi mnogo više slobode. I dok je najam automobila s jedne strane unosan posao, s druge je također odlična nadopuna turističke ponude.

Continue reading “Najam automobila za bezbrižno putovanje”

LED žarulje za auto

LED tehnologija nije zaobišla ni autoindustriju

Jedna od novijih tehnologija koja je stekla velika popularnost u posljednje vrijeme je svakako LED tehnologija. Riječ je o posebnoj vrsti rasvjete koja se pokazala itekako učinkovitim i manje štetnom za okoliš od ostalih vrsta. To znači da će rasvjetna tijela uz ovu tehnologiju imati puno duži životni vijek, a ujedno i da nemaju nikakvih štetnih spojeva koji bi mogli loše utjecati na okoliš.
Ova tehnologija se polako probija u razne vrste industrija, a već ju duže vrijeme možemo koristiti i u kućanstvu. No, nije zaobišla niti autoindustriju pa su danas LED žarulje za auto jedan od prodavanijih auto dijelova brojnih lokalnih i internetskih trgovina.

Continue reading “LED tehnologija nije zaobišla ni autoindustriju”

Bicikle je danas lako prevoziti automobilom

Danas na cestama možemo iz dana u dan vidjeti sve više automobila. Automobil je mnogima postao gotovo nezaobilazno prijevozno sredstvo koji koriste iz dana u dan. No, dolaskom nešto toplijeg vremena, na cestama je moguće primijetiti i sve više bicikala. Neki će tako automobil zamijeniti biciklom i koristiti ga svaki put kad moraju nešto obaviti i preveste se negdje, dok će ga drugi koristiti samo u svoje slobodno vrijeme. Continue reading “Bicikle je danas lako prevoziti automobilom”

Gumeni tepisi za auto kao odlična zaštita koja se lako čisti

Iako naziv ne zvuči bombastično, ovaj dio opreme za auto pokazao se iznimno korisnim svakom vozaču, posebno zbog zahvalnog održavanja i izdržljivosti.
Gumeni tepisi za auto su dodatak za vozilo koji čini veliku razliku i može donijeti olakšanje vozačima u mjeri o kojoj nisu ni sanjali. Ne upijaju mirise, lako se peru, povoljni su – ovo su samo neke osnovne koristi gumenih tepiha koje ih čine nezamjenjivima u nekim vozilima.

Continue reading “Gumeni tepisi za auto kao odlična zaštita koja se lako čisti”

Prednosti i mane auto elektronike

Unazad nekoliko godina u svijetu se sve većom brzinom širi elektronika u svakom polju, tako je prije nekih 20ak godina elektronika postala sastavni dio automobila i od tada je u neprestanom povećanju korištenja kod automobila. Prije se je koristila svega za sat automobila ili radija i neke ostale manje dijelove, dok danas se elektronika u automobilu koristi za svaki drugi dio u automobilu. Od serva volana, do samog računala koje se nalazi u automobilu.

Čemu služi auto elektronika?

Iako auti imaju zaista velike dijelove, pogotovo one mehaničke, postoje i manji dijelovi koji nisu ništa manje bitni. Na njih, zapravo, potrošimo i više pažnje i vremena jer nam se nalaze pred nosom, a radi se o svim onim električnim dijelovima.

Continue reading “Prednosti i mane auto elektronike”

LED žaruljama do sigurne i opuštene vožnje

LED žarulje za auto su sve popularnija vrsta rasvjete u svijetu automobilizma. Štoviše, one velikim koracima i nezaustavljivo grabe ka samom vrhu ljestvice popularnosti kada je u pitanju automobilska rasvjeta.
Postoje i oni koji se još uvijek dvoume oko izbora rasvjete za svoje vozilo kao i oko pitanja jesu li i koliko pouzdane LED žarulje za auto. No, pozitivna iskustva korisnika ove vrste rasvjete, poput domino efekta ruše sve nedoumice i dvojbe pa se sve veći broj vozača odlučuje svoju klasičnu rasvjetu zamijeniti ovim funkcionalnim rješenjem.

Continue reading “LED žaruljama do sigurne i opuštene vožnje”